Privacy statement

Privacyverklaring Nordhus

 

Privacy- en cookieverklaring

Via onze website worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Nordhus acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Wij houden ons hierbij aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dit betekent dat:

  • We vermelden met welke doeleinden we jouw gegevens verwerken. Dit vind je verderop in de verklaring

  • We alleen gegevens verzamelen die noodzakelijk zijn voor legitieme doeleinden

  • We je altijd vragen om uitdrukkelijke toestemming te geven voor het verwerken van je persoonsgegevens

  • We passende beveiligingsmaatregelen nemen om de persoonsgegevens te verwerken en dit ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken

  • We jouw recht respecteren om de persoonsgegevens op aanvraag in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

Nordhus is verantwoordelijk voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen we uit welke gegevens we verzamelen en gebruiken en met welk doel. Lees dit zorgvuldig door.

Dit statement is voor het laatst aangepast op 05-07-2021

Gebruik van persoonsgegevens via onze website

Voor Nordhus worden persoonsgegevens gebruikt. Deze gebruiken we zodat we voor het maken van reserveringen en boekingen, voor het contactformulier op onze website, de bestellingen in de Nordhus Shop en voor het verzenden van nieuwsbrieven mits klanten zich daarvoor aanmelden. Dit laatste verloopt via Wix.

Je kunt je altijd afmelden voor de nieuwsbrief  of cookies verwijderen via je browser. In het geval van spoed kun je bellen met Jessie Kroon, 06 1825 9526.

Verwerkersovereenkomsten website

Omdat wij volgens de AVG ‘verwerkingsverantwoordelijke’ zijn, hebben we bij Wix en Smoobu gecontroleerd of hun beveiligingsmaatregelen passend en doelmatig zijn. Buiten de EU / EER mogen gegevens alleen worden doorgegeven naar landen met een ‘passend beveiligingsniveau’ volgens de Autoriteit Persoonsgegevens. Besef dat de Verenigde Staten niet zijn aangemerkt als een land met een passend beveiligingsniveau. Hier speelt het EU-US Privacy Shield een belangrijke rol. Alleen wanneer je Amerikaanse verwerker zich heeft laten certificeren, is het toegestaan gegevens met hen te delen. Wix en Smoobu hebben zich laten certificeren, dus jouw gegevens worden veilig verwerkt. Hier hebben we verwerkersovereenkomsten mee afgesloten. Deze kun je ontvangen door een mailtje te sturen naar business@nordhuscabin.nl met als onderwerp ‘Ontvangen Verwerkingsovereenkomst XX [vul in]’.

Verantwoordelijke: Nordhus (A new zero)

Bewerker: Wix, facebook, instagram, Smoobu

Persoonsgegevens: Naam, mailadres, datum van aanmelding

Verwerking derde partij: vermeld in verwerkingsovereenkomst.

Opslaan persoonsgegevens: buiten Europa

Beveiligingsmaatregelen: zie verderop in dit privacy statement en verwerkingsovereenkomst

Procedure datalek: wanneer wij het vermoeden hebben va neen datalek, zullen we je hier meteen van op de hoogte stellen door middel van een mailing. Wij stellen ons niet aansprakelijk voor een datalek bij Mailchimp. 

Verwerkersovereenkomsten nieuwsbrief

Op de website kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Dit verloopt net als de hosting van de site via Wix. Wij hebben een commercieel belang om enkele persoonsgegevens van jou te gebruiken voor marketingdoeleinden. Hiervoor verwerken wij jouw naam, e-mail en social media account voor direct marketing en social media marketing. Wij zullen deze gegevens verwijderen zodra jij je uitschrijft van onze nieuwsbrief of aangeeft niet meer door ons benaderd te willen worden.

 

Gebruik van persoonsgegevens via onze boekingsmodule

Bij Nordhus worden online persoonsgegevens gebruikt. Deze gebruiken we zodat we een reserveringsbevestiging of betaalverzoek kunnen toesturen of desgewenst om een klant toe te voegen.

Verwerkersovereenkomsten boekingsmodule

Omdat wij volgens de AVG ‘verwerkingsverantwoordelijke’ zijn, hebben we bij ons boekingsysteem Smoobu gecontroleerd of hun beveiligingsmaatregelen passend en doelmatig zijn. Als internationaal boekingsplatform hebben zij treffende maatregelen genomen.

Data use

To make a booking, you must provide your contact details. You need to enter the specify contact data (specify mandatory fields here) as well as the data concerning the booking (eg stay period). We also save your booking date and time. Additional information (specify optional fields here) are not mandatory.

The information you provide on our website, including notes, are personally identifiable information and are processed and used by us to ensure the processing of the booking and the provision of the requested service. We also use your data to provide you with information relevant for the booking or during the stay. The personal data collected when the booking is made will be forwarded to the following third parties:

Smoobu GmbH – Smoobu.com is a Software for rental owners

Falckensteinstraße 48

10997 Berlin

Deutschland

Link to Smoobu privacy policy:

https://www.smoobu.com/datenschutz/

Verwerkersovereenkomsten betalingsmodule

Voor betalingen werken wij samen met Paypal en Stripe. Als gecertificeerd betalingsplatform hebben zij alle licenties om elektronisch geld uit te mogen geven en betalingen uit te voeren.

Meer informatie van Paypal vind je hier: https://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/paypal-and-your-data  en hier https://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/paypal-safety-and-security . Meer informatie van Stripe vind je hier: https://stripe.com/nl/guides/general-data-protection-regulation

Verantwoordelijke: Nordhus (A new zero)

Bewerker: Paypal

Persoonsgegevens: betaalgegevens

Verwerking derde partij: vermeld in verwerkingsovereenkomst.

Opslaan persoonsgegevens: binnen Europa

Beveiligingsmaatregelen: zie verderop in dit privacy statement en verwerkingsovereenkomst

Procedure datalek: wanneer wij het vermoeden hebben va neen datalek, zullen we je hier meteen van op de hoogte stellen door middel van een mailing. Wij stellen ons niet aansprakelijk voor een datalek bij Paypal. 

 

Stripe Payments heeft al sinds 2016 diverse tools, procedures en beleidsregels voor AVG. Zij gebruiken onder andere de EU Standard Contractual Clauses.

Verantwoordelijke: Nordhus (A new zero)

Bewerker: Stripe Payments

Persoonsgegevens: betaalgegevens

Verwerking derde partij: vermeld in verwerkingsovereenkomst.

Opslaan persoonsgegevens: binnen Europa en binnen US

Beveiligingsmaatregelen: zie verderop in dit privacy statement en verwerkingsovereenkomst

Procedure datalek: wanneer wij het vermoeden hebben va neen datalek, zullen we je hier meteen van op de hoogte stellen door middel van een mailing. Wij stellen ons niet aansprakelijk voor een datalek bij Paypal. 

 

Doel van verwerking

We gebruiken je gegevens alleen voor Nordhus. De adresgegevens van facturen verwerken wij niet om bijvoorbeeld vast te stellen waar de klanten wonen die het meest besteden. We vragen alleen de gegevens die strikt noodzakelijk zijn. Daarom vragen we je niet om je leeftijd, politieke voorkeur of andere kenmerken. We gebruiken je gegevens wel zodat je een bericht naar ons kunt versturen (contactformulier of via social media) of spammers te blokkeren.

Wij verwerken jouw naam, adres, e-mail en/of telefoonnummer en andere gegevens die nodig zijn om onze overeenkomst uit te kunnen voeren en jou gebruik te kunnen laten maken van de cabin. Ook bewaren wij onze communicatie en e-mailverkeer in het kader van onze overeenkomst. Deze bewaren we tot 7 jaar na de laatste reservering in beveiligde email en reserveringssystemen. We moeten deze gegevens, inclusief betaalgegevens, 7 jaar bewaren in verband met de wettelijke verplichtingen van de Belastingdienst.

Rechten

Als organisatie moeten we kunnen tonen welke gegevens we hebben als iemand daarom vraagt. Daarom kun je ons hier altijd om vragen in een mailtje. Je hebt het recht om de toestemming in te trekken en/of een klacht in te dienen bij een toezichthouder. We kunnen dan ook je gegevens aanpassen, overdragen of verwijderen als je dat wilt. Je hebt toestemming gegeven voor het verwerken van je gegevens. Daarom kun je ook heel makkelijk zelf je gegevens aanpassen. Lukt dit niet? Stuur ons dan een mailtje. Je kunt:

  • de eigen persoonsgegevens inzien

  • correcties aanbrengen

  • toestemming voor verwerking intrekken

  • gegevens verwijderen

  • de eigen persoonsgegevens overdragen (‘data export’)

Gegevensaudit

Deze klantgegevens verwerken we voor Nordhus:

  • E-mailadres

  • Combinatie voor en achternaam

  • Adres (NAW gegevens)

  • Berichtverkeer omtrent het bedrijf

We gebruiken ook locatiegegevens of gepersonaliseerde advertenties op basis van jouw klikgedrag.

Cookies, pixels en analytics

Wij hebben een commercieel belang met de verhuur van de cabin. Om de cabin optimaal te verhuren zetten wij advertenties in op social media. Om deze advertenties te optimaliseren tracken wij het zoek- en surfgedrag op onze website. Wij gebruiken analytics en retargeting diensten. We maken gebruik van Google Analytics en de Facebook Pixel. Hier zijn wij aan de bewaartermijnen van deze partijen gebonden. Deze partijen hebben een eigen veiligheidsbeleid dat voldoet aan de EU-richtlijnen. Ook wordt de data geanonimiseerd aan ons doorgegeven. Onze websiteservice Wix maakt gebruik van cookies. Bij het gebruiken van de website stem je in met het plaatsen van cookies.

Wanneer jij boekt via derde partijen zoals AirBnb delen zij enkele gegevens met ons zodat wij die kunnen verwerken voor onze reserveringen.

Publicatie

We publiceren je gegevens niet. Wel kunnen we infographics maken van bepaalde geanonimiseerde gegevens. Denk bijvoorbeeld aan het aantal websitebezoekers per maand.

Wij zullen jouw gegevens niet verstrekken aan derde partijen, tenzij dit nodig is voor de bedrijfsvoering of vanuit een wettelijke verplichting vereist is. We werken dus wel samen met derde partijen voor het reserveren, promoten en afhandelen van onze diensten en ons aanbod. Met deze derde partijen hebben wij verwerkingsovereenkomsten afgesloten zoals hierboven is te lezen. Wij zullen jouw gegevens niet doorverkopen.

Ondubbelzinnige toestemming via contactformulier en nieuwsbrief

Nieuwsbrief

We willen alles zo soepel en transparant mogelijk laten verlopen. Daarom geef je via Wix ondubbelzinnige toestemming voor het verwerken van je gegevens. Dit is de reden dat je een checkbox of button hebt aangeklikt bij je inschrijving voor de updates. Hieronder valt:

Door middel van onze nieuwsbrief willen we je informeren over onze producten en/of diensten. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden. Je e-mailadres wordt slechts met jouw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees; als je je aanmeldt via onze site, een aanmeldbox of via een registratie op een evenement. Voor het versturen van de nieuwsbrief en aanbodlijsten geven we jouw gegevens door aan de E-mail Service Provider Mailchimp.

 

Contactformulier

Wij bieden ook de mogelijkheid om vragen te stellen middels een Wix contactformulier, waarbij we je vragen om diverse gegevens in te vullen. Je kunt zelf kiezen welke gegevens je daarbij verstrekt en we bewaren deze gegevens zolang als nodig is voor de volledige behandeling en afhandeling van je vraag. 

Verstrekking aan derden

Op onze site vind je social media buttons. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten waarschijnlijk jouw persoonsgegevens. Lees daarom de privacyverklaring van Facebook (https://www.facebook.com/policy.php) en van Twitter (https://twitter.com/privacy) (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te zien wat zij met jouw persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken.

Cookies

We maken voor onze website gebruik van het webplatform Wix. Wix verzamelt Cookies. Wanneer je de site voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin wij je uitleggen dat Wix cookies gebruikt. Door de website verder te gebruiken vatten wij het op dat je toestemming geeft voor het gebruik van cookies. Je kunt de cookies altijd uitschakelen middels je browser. Dat vinden we helemaal prima, maar Wix  misschien niet. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website daarom dan niet meer optimaal werkt en laat het ons weten als je hier hinder aan ondervindt. Dan zorgen wij dat we kijken hoe we dit met Wix  kunnen oplossen. Wanneer je inzage wilt in persoonsgegevens die gekoppeld zijn aan een cookie, moet je een kopie van het cookie in kwestie meesturen met je bericht. U kunt deze terug vinden in de instellingen van de browser. Wij kunnen in zo’n geval ook vragen om een kopie van je identiteitsbewijs mee te sturen.

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze site zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. We delen jouw gegevens zelf niet met deze partijen, maar je kunt wel zelf benaderd worden voor het doorgeven van je gegevens voor het opsturen van je prijs of product. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Privacymaatregelen

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik, verlies, ongeautoriseerde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging van persoonsgegevens te beperken. Om te zorgen dat je persoonsgegevens beschermd zijn, hebben we de volgende maatregelen genomen:

  • Je gegevens worden versleuteld via een SSL-certificaat

  • Wij hanteren een tweestap authenticatie voor inlog in de bedrijfsomgeving: iedereen heeft een wachtwoord op de computer én mailbox.

  • De persoonsgegevens zijn alleen toegankelijk voor de beheerders van Nordhus: Nicky & Jessie Kroon. Indien er een nieuw persoon in de functie aantreedt, worden de wachtwoorden gewijzigd

  • Wij gebruiken geen USB-sticks met jouw gegevens erop

  • Wij verzoeken iedereen om geen ‘wachtwoord onthouden’ of ‘automatische inlog’ te gebruiken.

Wijzigen van privacy statement

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen onze verwerkingen van persoonsgegevens.

Contactgegevens

Nordhus  / A new zero

Plotterweg 26-28

3816 MD Amersfoort

T: 06 1825 95 26

E: business@nordhuscabin.nl of jessie@anewzero.com